Të gjithë pëlqejnë bananet, janë të shijshme, kalorike dhe përplot me kalium. A e keni menduar ndonjëherë se në cilën faze të pjekurisë, ato janë më të mirë për tretjen dhe shëndetin? Këtu, po ju paraqesim rezultatet e hulumtimit të kryera në Japoni.

Bananja plotësisht e pjekur prodhon një substancë “TNF” (Tumor Necrosis Factor) ose faktori për tumor të nekrozës, i cili ka aftësinë për të luftuar kundër qelizave që paraqiten me anomali apo parregullësi.

Ashtu si piqet bananja, krijohen pika të errëta në të. Sa më shumë pika të jenë, aq më e pasur është qeliza që zhvillon imunitetin.

Në këtë faze të pjekjes, bananja është më e mirë për tretje pasi sheqeri që gjendet në banane atëherë absorbohet më lehtë, në krahasim me bananen më pak të pjekur sepse ashtu më vështirë arrin të tretet përshkak se niseshtja ende nuk është shëndrruar në sheqer.