Aloe Vera është një bimë që aktualisht ka një popullaritet të madh. Kryesisht për shkak të përdorimit të saj në mirëmbajtje të fytyrës. Por përdorimi i saj është edhe më i gjërë.

Sipas një studimi të botuar në Gazetën Indiane të Dermatologjisë, në Egjiptin e lashtë, Aloe Vera quhej bimë e pavdekësisë.

Autorët shtuan se bima është përdorur terapeutikisht për shumë shekuj në Kinë, Japoni, Indi, Greqi, Egjipt, Meksikë dhe Japoni.

Aloe Vera lufton rënien e flokëve sepse në përbërje ka më shumë se 20 minerale dhe vitaminat A, B1, B2, C dhe E të cilat janë esenciale për shëndetin e flokut. Ajo forcon skalpin sepse penetron në folikulën e flokut dhe pastron atë.

Aloe Vera mund të përdoret në lëkurë për vetitë e saj antimikrobike dhe antioksiduese.

Ekipi i studiuesve u përpoqën të përcaktojnë nëse ekstrakti metanol i lëkurave të gjetheve dhe luleve të Aloe Verës mund të ketë efekte të dobishme për shëndetin e njeriut.

Ata raportuan që si ekstraktet e luleve Aloe vera ashtu edhe ato të gjetheve kishin veti antioksiduese, veçanërisht ekstraktin e lëkurës së gjetheve. Ekstrakti i lëkurës së gjetheve shfaqi gjithashtu veti antimikoplazmike.

Një studim raportoi se Aloe Vera në xhel dhëmbësh është po aq efektive sa pasta e dhëmbëve në luftimin e zgavrave.

Autorët shpjegojnë se Aloe latex përmban antrakinone, komponime që shërojnë në mënyrë aktive dhe zvogëlojnë dhimbjen përmes efekteve natyrore anti-inflamatore.