Kërkesa kryesore për njerëzimin në këtë periudhë është “distancimi social”. Por kjo konsiderohet të jetë e pamundur të mbahet me partnerin/en, nëse jetoni në të njëjtën shtëpi. Megjithatë të gjithë kanë shqetësimet se a mund të jetë e rrezikshme kjo.


Është e qartë se nëse e dini që njëri nga ju jeni tashmë të infektuar me Coronavirus, ose të paktën dyshoni për këtë, të mbani distancën patjetër. Prandaj nuk ka se si të mendohet për seksin, meqë virusi transmetohet nga spërkalat.

Por për njerëzit që nuk kanë asnjë histori kontakti me të infekutarit me COVID-19, jeta seksuale mund të vijojë njësoj, meqë deri më tani nuk ka asnjë provë që vërteton se kjo pandemi transmetohet në rrugë seksuale.

Për momentin, çfarë na rekomandohet të gjithëve është të qëndrojmë në shtëpi sa më shumë të jetë e mundur dhe të ndërveprojmë me njëri tjetrin vetëm kur është nevoja. Rrjedhimisht seksi me një partner të ri, konsiderohet se duhet të presë.