Po. Nëse vishni një palë shtrënguese nga likra “sipas formës së trupit”, që mbulon fundin e belit, barkut apo kofshfëve, nuk dëmton foshnjen tuaj, pa marrë parasysh se sa jeni fryrë. Fëmija juaj është i mbrojtur mirë në lëngun amniotik, dhe kompresimi apo shtypja e lehtë e barkut me anë të këtyre shtrengueseve nuk shkakton ndonjë dëm të mundshëm.

Vlen të ceket se shtrëngueset “e zakonshme” nuk janë zgjedhja më e rehatshme për trupin tuaj që është vazhdimisht në plotësim. Sidoqoftë, nëse ndjeheni rehat, mund ta përdorni. Përndryshe, duhet të fokusoheni në linjat e lindjes që ofrohen për nënat ose të kërkoni shtrënguese që i përshtaten formës së trupit të destinuar për shtatzëni, ose të mbështeteni në produkte të ngjashme që ofrojnë prodhuesit për gra shtatzëna./kosovarja.ch/