Mbase mendoni që është vetëm një mit që njerëz që janë në martesë për një periudhë shumë të gjatë kohore, të cilët kanë fëmijë, të jenë të kënaqur nga jeta e tyre seksuale. Por, kjo mund të realizohet. Pyesni se si? Po ju japim disa fshehtësi ciftesh, të cilët janë të kënaqur nga jeta e tyre seksuale.

Nëse planifikoni seks në një ditë të caktuar, mundeni ta mendoni mirë paralojën, që pastaj edhe vetë seksi të jetë më i mirë.

1. Ata përcaktojnë kohën e seksit  

Ndoshta juve nuk ju duket romantike, por kjo reflekton. Nëse e caktoni kohën e seksit, nuk duhet sërishmi të merreni vesh. Nëse ciftet që një kohë të gjatë janë bashkë e planifikojnë seksin, atëherë ata mund të mendojnë eshe një paralojë cilësore, që edhe seksin e do ta bëjë më të mirë.

2. Eksperimentojnë

Duhet të jenë të hapur për cështje të seksualitetit të tyre. Njerëzit i duan gjërat e paplanifikuara. Duhet të gjeni një baraspeshë të mirë midis ekperimentit dhe seksit të zakonshëm, e kur të mundeni shmangiuni konvencionalitetit, pasi shpejt bëhet i mërzitshëm. Por, mos e teproni as me eksperimente, pasi më e rëndësishmja është që ju të ndjeheni mirë. Seksi klasik, gjithmonë në kohë të njëjtë dhe me të njëjtin skenar të bezdis shpejt. Ndonjëherë mdërprerja e fshirjes së dhomës për seks mund të jetë një ndryshim i mirë. Bëni dush së bashku, ose prenotoni në ndonjë dhomë hoteli dhe bëni atje dush së bashku. Shumë cifte rrëfejnë se seksin më të mirë e kanë pasur kur s’kanë qenë në shtëpinë e tyre.

3. E kanë përsosur seksin në ’në shpejtësi‘

Gjatë periudhave të caktuara kritike të martesës – hyrja në jetën prindore – nuk keni shumë kohë e as energji për njëri-tjetrin. Ciftet që e mbajnë jetën seksuale gjatë kësaj periudhe, e kanë përsosur seksin në shpejtësi. Nëse më parë i jeni shmangur seksit në shpejtësi, pasi ju është dashur më shumë kohë për t‘u “zgjuar”, përqafojeni këtë opcion kur nuk eni kohë.

4. Kanë komunikim të mirë

Komunikimi është shumë i rëndësishëm për një jetë të mirë seksuale. Flisni për gjithcka me partnerin tuaj dhe jini të hapur me njëri-tjetrin, pasi nuk ka tjetër mënyrë për të kuptuar atë që i pëlqen partnerit tuaj. Mos paragjykoni, por pyetni.

5. E kyçin derën e dhomës së gjumit

Nëse keni fëmijë, patjetër ta kycni dhomën e gjumit. Le ta mësojnë fëmijët se nuk duhet hyrë në dhomën e kycur të të riturve, e nëse ju pyesin, sqarojauni në mënyrën tuaj se përse nuk duhet hyrë në dhomat e të rriturve. Kurrë mos mbani televizor në dhomën tuaj të gjumit, as kompjuter a gjëra të tjera të ngjashme. Në asnjë mënyrë lodra e gjëra të tjera të fëmijëve.

6. U shmangen bisedimeve

Disa cifte nuk kanë seks për shkak të kokëdhimbjes, stresit, lodhjes, ndonëse këta cifte seksin e vendosin në radhë të parë. Seksi e zbut dhibjen, e ul stresin, flini më mirë pas seksit dhe më shpejt i zgjidhni mosmarrëveshjet. Nëse doni jetë të mirë seksuale, atëherë s’ka bisedime.

7. Kujdesen për pamjen e tyre dhe shëndetin 

Nëse do të mbteni në formë dhe do të kujdeseni për pamjen tuaj, do ta kini më lehtë të “zgjoheni”. Por nuk do të thotë vetëm në planin estetik – kujdesuni për veten, do të ndjeheni më mirë në lëkurën tuaj. Libidoja varet nga shëndeti në përgjithësi. Kur ndjeheni të sëmurë dhe të lodhur, nuk jeni i motivuar për seks. Ushtroni rregullisht, rregullohuni dhe vishuni bukur edhe nëse nuk shkoni askund. Bëni gjithcka që ju bën të ndjeheni seksi dhe ai me siguri do ta hetojë energjinë tuaj.

8. I besojnë njëri-tjetrit 

Seksi i mirë është rezultat i raporteve të mira dhe komunikimit.

Për të formuar besim te njëri-tjetri, shoqërohuni edhe jshta dhomës së gjumit. Dëgjojeni partnerin kur ju flet dicka, aktivisht dhe me empati kini besim tek ai. Kur ta keni krijuar besimin e ndërsjellë, ajo do të pasqyrohet edhe në cilësinë e jetës suaj seksuale./kosovarja.ch/