Nëse nuk keni seks të mjaftueshëm, atëherë sekretohet më pak hormoni kolagjen i cili është përgjegjës për mirëmbajtjen e lëkurës dhe fytyrës, e aq më shumë rritet mundësia e plakjes së parakohshme të lëkurës.

Edhepse shpesh thuhet se femrat nuk vuajnë nga mungesa e seksit, megjithatë, ka disa gjëra dhe shenja që tregojnë se ato janë të privuara nga seksi.

  1. Femrat që kanë mungesë të seksit vuajnë nga lodhja kronike.
  2. Nëse ju nuk keni seks të mjaftueshëm, hormoni kolagen sekretohet më pak, i cili është përgjegjës për mirëmbajtjen e lëkurës. Nëse ky hormon nuk sekretohet, ka gjasa për plakje të parakohshme të lëkurës.
  3. Femrat që nuk kanë marrëdhënie seksuale, priren të kenë më shumë akne dhe puçrra në fytyrë si rezulltat i mungesës së progesteronit, i cili prodhohet apo tajitet gjatë seksit.
  4. Gjatë mungesës së seksit, ekziston mundësi e madhe që të keni rezistencë të ulët ndaj dhimbjeve.
  5. Seksi rrit imunitetin, kështuqë mungesa e saj mund të shkaktojë dobësimin e sistemit imunitar.
  6. Seksi ndikon në qarkullimin e gjakut si dhe në funksionimin më të mirë të trurit.
  7. Femrat që nuk kanë seks të mjaftueshëm, e humbin vetëbesimin dhe vazhdimisht janë të pakënaqura me veten dhe pamjen e tyre./kosovarja.ch/