Secila grua është e ndryshme. Kështu mund të jetë cikli i saj menstrual. Ndërsa dikush mund të rrjedhë gjak për vetëm disa ditë, një grua tjetër mund të rrjedhë gjak për një javë të tërë.

Gjakderdhje e rëndë – menorragjia, gjakderdhje menstruale e rëndë ose e zgjatur përjetohet nga disa gra. Gratë që rrjedhin shumë gjak mund të vuajnë nga anemia dhe të përjetojnë gulçim.

Humbja e një periudhe – shtatzania nuk mund të jetë arsyeja e vetme pse një grua mund të humbasë një periudhë. Ndërsa nuk ka nevojë të shqetësoheni nëse është për shkak të ushtrimeve intensive, humbjes së konsiderueshme të peshës, stresit, përdorimit të pilulave të kontrollit të lindjes ose shtimit të peshës.

Ngërçet e tepërta – informohuni që ngërçet nuk janë pjesë normale të periudhave menstruale. Dhimbjet janë për shkak të kontraktimeve në mitër që ndodhin ndërsa shtesa juaj e mitrës shtyhet jashtë.

Periudhat që bëhen anormalisht të shkurtra ose të gjata – ndërsa periudhat normale mund të zgjasin diku nga dy deri në shtatë ditë, disa gra mund të kenë periudha më të shkurtra ose jashtëzakonisht më të gjata.

Të vjella ose diarre – studimet vlerësojnë se rreth 73% e grave kanë raportuar simptoma si diarre dhe dhimbje stomaku gjatë periudhave të tyre.