Vulva përfshin labia, klitorisin, gjëndrat Bartholin dhe hapjen e vaginës dhe mbron organet seksuale dhe hapjen urinare tek gratë. Ka flokë pubik dhe inde dhjamore për amortizim.Folikuliti: folikulat e flokëve pubik mund të inflamohen dhe të shfaqen si gunga të vogla, të kuqe që ndonjëherë mund të jenë të dhimbshme. Kjo gjendje quhet folikulit.

Dermatiti i kontaktit: është një acarim i lëkurës. Irrituesi mund të ndryshojë nga sapunët tek pëlhura ose parfumet. Simptomat përfshijnë kruajtje, pickim, djegie dhe madje dhimbje.

Ilaçet: lënia e zonës e pashqetësuar dhe veshja e pambukut për disa ditë duhet të përshpejtojë procesin e shërimit. Ju gjithashtu mund të lani butësisht zonën me ujë të vakët dhe të vendosni butësisht një shtresë të hollë vazelinë në lëkurën e prekut.

Kista e Bartholin: gjëndrat e Bartholin mund të gjenden në të dy anët e vaginës. Ata lubrifikojnë vaginën gjatë seksit. Nëse ka një pengesë në gjëndra, lëngu vajosës mund të mblidhet brenda tyre. Ky grumbullim i lëngjeve mund të çojë në ënjtje pranë hapjes vaginale dhe përfundimisht të shkaktojë formimin e cisteve brenda gjëndrave.

Lichen sclerosus: rrudha të vogla mund të jenë shenjë e Lichen sclerosus. Pacientët shpesh përjetojnë kruajtje intensive, djegie, dhimbje dhe lotë vaginal gjatë marrëdhënies seksuale.

Lichen planus: mund të duket ndryshe në pjesë të ndryshme të trupit. Nëse prek flokët, lëkurën ose thonjtë duket si lezione të purpurta që shpesh kruhen. Në gojë dhe në vulvë duket si copa të bardha. Djegia, kruajtja, hidhërimi, shkarkimi i pazakontë dhe plagët e dhimbshme janë disa nga simptomat për t’u parë.