Epoka e super-prindërve duket se ka marrë fund dhe më shumë prindër po përpiqen të adoptojnë stilin e “prindërimit dembel” në ditët e sotme.

Por kjo nuk do të thotë që ju duhet t’i lejoni fëmijët tuaj të rrinë jashtë dhe të shikojnë YouTube gjatë gjithë ditës. Është më shumë për të bërë një hap prapa për t’i lënë fëmijët tuaj të luftojnë për një kohë dhe të mësojnë se si të kapërcejnë sfidat, në vend që të nxitoheni për të larguar të gjitha pengesat nga rruga e tyre.

Bright Side, sjell 4 arsye përse “prindërit dembelë” rrisin fëmijë të jashtzakonshëm.

  1. Fëmijët mësojnë të kujdesen për veten e tyre
  2. Prindërit me përtaci i bëjnë fëmijët më të përgjegjshëm
  3. Prindërit i inkurajojnë fëmijët të besojnë në veten e tyre
  4. Fëmijët ngjajnë më shumë me prindërit e tyre