Nje ndër pajisjet më të rëndësishme elektroshtëpiake është lavatriçja.

Ajo na ka shpëtuar nga larja e shtresave të trasha si jorganet e batanijet krahas lehtësisë që ofron gjithmonë edhe në larjen e veshjeve të përditshme.

Ndonjëherë rezultati final është shumë larg asaj që kishit planifikuar sepse jo në çdo rast larja shkon si duhet. Kjo gjë nuk lidhet me patjetër me markën e lavatriçes dhe as me llojin e detergjentit që përdorni.

Disa gabime të vogla dhe të padukshme ndonjeherë na prishin punë pa e ditur.

1.Përdorni më shumë detergjent se sa duhet

2.Mbërtheni kopsat dhe zhinxhiret e veshjeve ndërkohë që i lani. Por duhet të bëni të kundërtën për një larje sa më të mirë.

3.Mbushni kazanin e lavatriçes përtej kapacitetit të tij. Duhet të respektoni madhësinë e paracaktuar për një larje sa më të mirë.