Femrat gjatë jetës harxhojnë më shumë se 10,000 euro në produkte të ndryshme kosmetike, tretmane zbukurimi, frizerë, anëtarësime nëpër klube fitnesi, dhe të gjitha këto për t’u ndjerë mirë, tërheqëse dhe bukur, tregon një studim në kuadër të kampanjës „Ready to gloë“, e realizuar me më shumë se 2000 femra.

Sipas rezultateve të studimit, edhepse në egon e femrave ndikojnë gjera të ndryshme materiale, vetëbesimin më së shpeshti e krijojnë ato gjëra të cilat nuk kushtojnë asgjë, sikurse buzëqeshja dhe shikimi i të panjohurit në rrugë.

Për shumicën e femrave, ndikim më të madh në vetëvesim ka një kompliment nga shoku apo partneri, një përqafim i ngrohtë apo ftesë për një takim. Top 20 gjërat të cilat përmirësojnë disponimin dhe ngrisin vetëbesimin tek femrat janë:

 • Komplimenti nga shoku apo partneri
 • Frizura dhe ngjyra e re e flokëve
 • Fotografia në të cilën ajo duket bukur
 • Këmbë të buta dhe të bukura pas depilimit
 • Gjumi kualitativ
 • Përqafimi
 • Kur dikush i thotë „të dua“
 • Kthim nga pushimi veror me ten të ndryshuar
 • Buzëqeshja e një të huaji
 • Rroba të poshtme të reja
 • Komentet e njerëzve që duket më e re se sa është
 • Pyetjet nga femrat tjera se ku e ka blerë fustanin, çantën dhe të ngjashme
 • Kombinimi i përkryer i veshjes
 • Komplimenti nga fëmiu që është e bukur
 • Zgjimi pa akne dhe mitiserë, me ten të bukur
 • Mbajtja e rrobave të cilat theksojnë pjesët e saja më të dashura të trupit
 • Vetullat e formësuara bukur
 • Ftesa për takim
 • Manikyri i ri
 • Grimi shumë i bukur/gruaja-sot.net/