19 ushqime vegjetariane që kanë më shumë proteina se një McDonald’s hamburger

Ekzistojnë mënyra të shumta dhe të shijshme për të fituar proteina në një dietë vegjetariane. Fasulet, tofu (pastë soje), vezë dhe perimet janë vetëm disa prej artikujve artikujve në listen e gjatë të tërë ushqimeve.

Për dallim nga McDonald’s hamburger, i cili përmban përafërsisht 12 gram proteina, ekzistojnë ushqime bimore që mund të përmbajnë dyfishin e proteinave duke shkuar deri në 20 gram.

Kështu, ju mund t’i analizoni 20 recetat e mëposhtme të cilat kanë më shumë proteina se sa një hamburger.

1. Kungull i pjekur me makarona dhe djathë

Kjo pjatë përmabn 24.5 gram proteina gjatë një servimi të ngrënjes.

2. Pizza me patate

Kjo pjatë përmban 22.2 gram proteina.

3. Byrek me djathë (pa gluten)

Kjo pjatë përmban 15 gram proteina.

4. Makarona me djathë feta, domate dhe fasule të bardha

Kjo pjatë përmban 17.5 gram proteina.

5. Kungull pikant (djegës)

Kjo pjatë përmban 13 gram proteina.

6. Brusketa Quinoa në tavë

Kjo pjatë përmban 19 gram proteina gjatë një servimi të ngrënjes.

7. Quinoa, kungull i njomë dhe domate frittata

Kjo pjatë përmban 15 gram proteina gjatë ngrënies.

8. Vezë muffins

Kjo pjatë përmban 19.4 gram proteina.

9. Pite e mbushur me arra, boronicë të kuqe dhe kërpudha

Kjo pjatë përmban 39.1 gram proteina.

10. Role “Enchilladas” për mëngjes

Kjo pjatë përmban 22.7 gram proteina.

11. Domate e pjekur, kungull i njomë & dhe djathë i tymosur në tavë

Kjo pjatë përmban 15 gram proteina.

12. Krepa (pancake) me boronicë

Kjo pjatë përmabn 42 gram proteina.

13. Jogurt për mëngjes me kokos, arra, boronicë

Kjo pjatë përmban 24 gram proteina.

14.  fasuleje “Chipotle burrito”

Kjo pjatë përmban 41.1 gram proteina.

15. Petë apo noodles – “Szechuan”

Kjo pjatë përmban 19.4 gram proteina.

16. Fasule dhe kaçamak për mëngjes

Kjo pjatë përmabn 16.5 gram proteina.

17. Makarona me brokoli dhe lulelakër

Kjo pjatë përmban 17 gram proteina.

18. Quinoa mediterane (pa gluten)

Kjo pjatë përmban 13 gram proteina.

19. Vezë të fërguara

Kjo pjatë përmabn 25 gram proteina.

kosovarja.ch