A jeni duke i pyetur fëmijët tuaj se si e kaluan ditën në shkollë?

1. Futuni në dhomën e tij në orët e vona, përderisa është duke fjetur, ndezini dritat dhe zgjojeni. Pyete: Si e kalove ditën?

2. Derisa bën dush, lëshojeni ujin e ftohtë për çdo përgjigje të gabueshme

3. Kërcënohuni se do e vizitoni në shkollë e veshur si palaço, nëse nuk fillon të bisedojë me ju.

4. Largoni të gjitha lodrat nga dhoma.

5. Bëni pyetje serike dhe të shpejta si mashtrojeni për ta thënë të vërtetën.

6. Paguajeni një monedhë për nëj anekdotë, një të letrës për një tregim, një çerek oër një thashetheme dhe një dhuratë për suksesin në shkollë.

7. Merreni fëmijën kur shkoni të bleni material ndërtimor, ashtu do të bezdiset derisa të fillojë të bisedojë.

8. Uleni dhe tregojini një foto të turpshme kur ka qenë foshnje, d.t.th kërcënojeni.

9. Bëjeni të hajë ushqime të shpifura derisa të fillojë të flasë.

10. Koha e gjumit zhvendoset për çdo minutë të kaluar ballë më ballë duke biseduar, d.t.th nëse flet mund të shikojë filma më gjatë.

11. Dakordohuni me miqtë e afërt dhe dërgoni fëmijët në të njejtën shkollë.

12. Në dëshpërim, premtoni fëmijës suaj një ëmbëlsirë nëse flet me juve./kosovarja.ch/