Për fat të mirë, gjasat janë shumë të lehta për t’u rregulluar ky problem…

Ja një kuiz mëse intrigues!…Një studim i fundit ka zbuluar se 10% e femrave të reja kanë këtë problem të urinimit:

  1. rrjedhje e paqëllimtë e urinimit
  2. djegie
  3. urinim i shpeshtë
  4. infeksion kronik në traktin urinar

përgjigje:

  1. Po, 10.3% e femrave të moshës 19 deri 30 vjeçare përjetojnë mospërmbajtje të urinës, që nënkupton rrjedhje e paqëllimshme .(Dhe, 63% e të anketuarve pranojnë faktin se kanë urinuar në pantallonat e tyre në mënyrë të paqëllimshme).

“Mospërmbajtje ndaj stresit” – si pasojë nga presioni i të qeshurit, teshtitjes ose vrapimit, është lloji më i zakonshëm tek të rriturit në moshë 50 vjeçare, thekson gjinekologu Ashlesha Patel; gjë që për këtë duhet fajësuar muskujt e dobët të legenit. Forconi këto muskuj duke bërë ushtrime të përditshme Kegel. Fillonime 10 grupe të përsëritjeve, duke e mbajtur çdo 5 sekonda. Gradualisht rritni nivelin e përmbajtjes duke shtuar nga një sekondë në ditë deri sa të jeni në gjendje të arrini përmbajtjen për 10 sekonda./kosovarja.ch/