Pagjumësia është një problem që prek shumë njerëz.Përllogaritet se të paktën 60 milionë njerëz në të gjithë botën vuajnë nga pagjumësia.

Pasoja është e njëjtë, edhe pas asaj pak kohe që kalojnë në gjumë, këta persona zgjohen tepër të lodhur në mëngjes

Pagjumësia mund të zgjasë me ditë, javë, muaj por edhe me vite.

Ajo klasifikohet në “primare”, e cila nuk ka një shkak themelor si dhe “sekondare”, që ka një shkak të caktuar.

Zakonisht, këto shkaqe të pagjumësisë janë ankthi, stresi, depresioni, seksi, mosha por edhe barnat që juve mund të merrni.