Sipas të dhënave të profesionistëve britanikë, gratë sot hyn në maretesë tetë vjet më vonë se sa e kanë bërë nënat e tyre, shkruan Daily Mail. Mosha mesatare në të cilën gratë për herë të parë hyjnë në martesë është 30 vjeç, dhe arsyeja është dëshira për të ndërtuar një karrierë.

Për shkak të karrierës gratë dhe burrat çdo herë e më vonë martohen.

Sipas të dhënave të marra nga ekspertë nga Universiteti i Mançesterit në vitin 2000 mosha mesatare për martesë ishte 28 vjeç kurse në vitin 1970 ishte vetëm 22 vjet.

“Në të kaluarën, gratë në vendin e parë e kanë futur jetën familjare, kurse tani kur janë duke hyrë në moshën e rritur në vendin e parë janë ato. Kostoja që kërkohet për një martesë mundet gjithashtu të jetë një faktor për shtyrje të martesës”, thotë studiuesja Anastasia de Waal

Meshkujt gjithashtu shumë më vonë vendosin të martohen, dhe mosha mesatare e sotme është përrreth 32 vjet. Para 40 viteve limiti ishte 24 vjeç.

Statistikat gjithashtu tregojnë se që nga viti 1985 deri më tani është numri më i vogël i martesave.