Qumështi

Duhet të shmangni produktet e qumështit nëse keni ngërçe të vazhdueshme dhe dhimbje barku. Qumështi përmban laktozë, një lloj specifik i sheqerit që disa njerëz kanë vështirësi në tretjen e tij.

Për më tepër, laktoza mund të shkaktojë fryrje, dhimbje në stomak dhe nauze të gjitha gjërat që mund të keni tashmë për shkak të ciklit menstrual.

Karamele dhe ushqime

Ushqimet tuaja të preferuara mund të përmirësojnë gjendjen shpirtërore por ato gjithashtu kontribuojnë në fryrjen, gazin dhe pezmatimin për shkak të sasisë së sheqerit të rafinuar që ato përmbajnë.

Trupi juaj tashmë po kalon mjaft probleme duke humbur gjakun dhe mineralet jetike. Në këtë rast, duhet të hiqni sheqerin artificial në favor të llojit natyror që do të merrni nga frutat.

Kafeina

Studimet tregojnë se konsumimi i kafeinës në ciklin menstrual në të vërtetë mund të zgjasë kohëzgjatjen e tij dhe në disa raste, madje të sjellë amenorrea, mungesën e menstruacioneve.

Për më tepër, kafeina përshkallëzon sindromën premenstruale. Në rast se ju vuani nga kjo, duhet të shmangni pirjen e kafesë para dhe pas ciklit menstrual.

Ushqime pikante

Ushqimi pikant mund të rezultojë në shqetësime shtesë në stomakun tuaj. Sidoqoftë, nëse zgjidhni me mençuri, disa erëza në të vërtetë mund të jenë të dobishme për trupin tuaj gjatë kësaj kohe të ndërlikuar.