Tetë këshillat se si të bëni pedikyrë të shpejtë në shtëpi

Dëshironi të dini se si mund të rregulloni këmbët për atë eventn e madh që po vjen ndërsa nuk keni kohë të vizitoni ndonjë salon kozmetik dhe për bukuri. Ne kemi një zgjidhje… Më poshtë keni 8 haoa të thjeshtë që duhet ti bëni e në të cilat shpjegohet se si mund t`i jepni vetes pedikyrë shumë shpejtë.

Bëni gati furnizimet

Ndoshta do ju duken shumë përbërës mirëpo vetëm me të gjitha këto mund t`ia arrini qëllimit. Gjërat që ju duhen janë: një vaskë me ujë të vakët, prerëse të thonjëve, gurë shkumë deti, një dosje apo orar, pastrues të manikyrit, vaj për kutikulë dhe locion hidratues.

Largojeni ngjyrën e vjetër nga thonjtë

është me rëndësi që të pastroni ngjyrën e vjetër që në fillim të pedikyrit tuaj shtëpiak. Kjo bëhet ashtuqë këmbët e juaja janë të zhytura në ujë të ngrohtë.

Zhytini këmbët

Tani është koha që t`i zhysim këmbët, i fusim të dy këmbët komplet në ujë të ngrohtë për 10 minuta. Mund të ndryshoni temperaturën nëse dëshironi mirëpo sigurohuni që mos të jetë tepër nxehtë apo tepër ftohtë.

Prej thonjtë

Thonjtë dhe lëkura rreth tyre mund të jenë zbuturm andja prejini tani thonjtë dhe kujdesuni për ato, sigurohuni që nuk ka mbetje , pista në thonjtë e juaj, nëse keni vaj kutikulë , aplikoni vajin në pjesën rreth thonjve.

Pastroje pjesën tjetër të këmbës

Qëllmi i fillimit të këtij tretmani ishte ekiminimi i lëkurës së vdekur, kapeni në gur me shkumë deti dhe fërkojeni në këmbët tuaja, fërkojeni aq fort saqë të bie lëkura e vdekur.

Fshijeni lëkurën e vdekur nga këmbët

Pas fërkimit, është me rëndësi që të fshini lëkurën e vdekur me një peshqir. Në atë mënyrë uji që ka mbetur nga zhytja të fshihet bashkarisht.

Hidratoni këmbët

është koha të hidratoni këmbët, përdoreni një hidratues sipas dëshirës dhe fërkoni këmbët me të derisa të zbuten. Nëse keni hidratues me bazë të vajrave, sigurohuni që këmbët të jenë të thata para aplikimit të hidratuesit. 

Ngjyrosini thonjtë

Tani që këmbët janë të buta dhe të bukura, gjëja e vetme që ju mbetet është ngjyrosja e thonjve. Zgjedheni një ngjyrë sipas dëshirës dhe aplikojeni me kujdesë në thonjë.

Është e thjeshtë të keni këmbë të buta dhe të bukura, me këto hapa që ju mundësojnë pedikyr shtëpiak!

kosovarja.ch