Frytet e tërshërës, ndryshe nga ato të drithërave të tjera (me përjashtim të misrit) janë relativisht më të pasura në lipide (5%) dhe përmbajnë proteina (14%), zink, fosfor, magnez, kalcium, Vitamina B1, B2, A dhe E.

Mielli i tërshërës ka veti antioksiduese, përbën një ushqim shumë të mirë për fëmijët, si dhe për nënat me fëmijët në gji, që nuk kanë qumësht në sasinë e duhur.

Tërshëra është një mjet fuqizues, ndihmon thithjen e ushqimeve, ul presionin e gjakut, qetëson sistemin nervor.

Tërshëra përdoret si sedative dhe forcuese në dobësi fizike dhe nervore.

Pengon veprimtarinë e rritur të tiroides.

Përdoret në pagjumësi që vjen nga lodhja, në humbje të oreksit.

Përdoret për kurë dietike.

Trajton probleme të lëkurës (psoriazëm dhe ekzemë).

Nga: Anila Mirdita