-1.2 C
Priština
-2.8 C
Zürich
More

  Stërvitje e shkurtër në shtëpi

  spot_imgspot_img

  Para fillimit të ushtrimeve duhet të nxehemi me ushtrimet e përgjithshme përgatitore.Trajnimi është i dizajnuar për finalistët e Miss Universe. Ky trajnim është i rekomanduar si një shembull, për ata që nuk kanë mundësi për të shkuar në palestër.

  Ushtrimi 1: „Gjysmë ulur“: 2- 4 seri nga 12-20 përsëritje

  Katër rregulla të „artë“ për kryerjen e gjysmë uljes janë:

  • thembra ende në tokë
  • gjuri kurrë nuk e kalon vijën vertikale mbi gishtërinjtë
  • korrita e gjurit është gjithmonë në të njëjtin drejtim si këmba
  • trupi duhet të jetë i drejtë
  • marrja e frymës gjatë uljes, dhe e nxjerr gjatë ngritjes

  Ushtrimi 2: „Bëjeni një hap horizontalisht”: 2-4 seri nga 12-20 përsëritje, secila këmbë

  Imagjinoni një vijë dhe vendoseni pjesën e përparme të këmbës nga njëra anë, dhe pjesën e pasme të këmbës në anën tjetër (në mënyrë që pjesa e përparme e këmbës të jetë larg 3cm dhe 5 cm thembra nga vija imagjinare). Lëvizja fillon duke e ulur pjesën e pasme të këmbës në drejtim të tokës, dhe përfundon disa centimetra nga toka. Duart lëvizin nga pozita e shtrirë në pozitën e hapur vertikalishtë. Marrja e frymës gjatë uljes, dhe nxjerrja gjatë ngritjes.

  Ushtrimi 3: „Ulje me gjunjë“: 3 seri nga 8-12 përsëritje

  Vendosini duart pak më gjerë se sa gjerësia e shpatullave në një pozitë të gjunjëzuar. Uluni poshtë me gjoks sa më afër në tokë dhe kthehuni në pozicionin e fillimit. Merrni frymë gjatë uljes, dhe nxjerreni gjatë ngritjes.

  Ushtrimi 4: „Lëvizja e këmbëve nga një pozicion i shtrirë në një anë“: 3-5 grupe nga 12-20 përsëritje

  Me duar duhet të ruajmë stabilitetin, këmbët të shtrirë në zgjatje të trupit, këmbët të shtrenguara. Këmbën e sipërme e ngritni në pozitën maksimale, dhe e kthehni në pozicionin e fillestar. Gjatë uljes merrni frymë, dhe nxjerreni gjatë ngritjes.

  Ushtrimi 5: “Bicikletë”: 3-5 seri nga 15-30 sekonda

  Shtrirë mbi shpindë, duart në pjesën e pasme të kokës, e ngritni kokën dhe supet, këmbët në 90 shkallë dhe „e ngasni biçikletën“ me këmbë. Gjithmonë së pari e ngritni pjesën e  sipërme të trupit (të ngjitet pjesa e poshtme e shpindës në tokë) dhe atëherë i ngritni këmbët me gishtat e shtrënguar dhe të kthyer nga fytyra. Kur e përfundojmë ushtrimin së pari i ulim këmbët  në tokë dhe pastaj pjesën e sipërme të trupit. Marrni frymë lirshëm.

  Ushtrimi 6: „Ushtrime për bark“ (Pozita e kundërt Bërryli – Gjuri)“: 3 seri në 15-30 sekonda.

  Pozicion i njëjtë fillestar si në ushtrimin e mëparshëm. Në mënyrë alternative afrojeni bërrylin e kundërt dhe gjurin. Në çdo afrimt enxjerrni frymën, dhe merrni frymë në kthimin e njërës anë në tjetrën.

  Ushtrimi 7: „Ushtrime për shpindë“: 2-4 seri nga 8-12 përsëritje.

  Pozicioni fillestar i shtrirë në gjoks, duart në anën e pasme të kokës, këmbët të thyera në gju në 90°, thembra duke e prekur thembrën. Në të njejtën kohë i ngrisim bërrylat, trupin dhe pjesën e këmbëve mbi gjunjë. Merrni frymë lirshëm.

  Ushtrimi 8: „Ushtrime për shpindë (duke zgjeruar dhe tkurrur këmbët)“: 2-4 seri nga 12-20 përsëritje.

  Pozicioni fillestar i shtrirë në gjoks, ngriti duart, trupin dhe këmbët, këmbët me gishtërinjtë e shtrënguar të kthyer nga fytyra. Në të njëjtën kohë të zgjerohen dhe të tkurren duart dhe këmbët. Frymarrje gjatë tkurrjes, dhe nxjerrja gjatë zgjerimit.

  Ushtrimi 9: „Ngrritja e prapanicës“: 2-4 seri nga 12-20 përsëritje

  Pozicioni fillestar i shtrirë në shpindë, një këmbë e lakuar në gju, dhe pjesa e poshtme e këmbës tjetër e mbështetur pak më lartë nga gjuri i këmbës së lakuar. Nga kjo pozitë duhet ngritur prapanicën aq sa mundeni lartë, dhe të ktheni në pozicionin fillestar. Duart i vëni në dysheme. Frymarrje poshtë, dhe nxjerre lart.

  Shpërndaje postimin:

  spot_imgspot_img

  Të popullarizuara

  spot_imgspot_img

  Artikuj të ngjajshëm
  Artikuj të ngjajshëm

  Këto cilësi të mashkullit, vlerësohen më shumë nga një femër

  Të gjithë meshkujt mendojnë që femrat janë të interesuara...

  Reduktimi i kripës dhe ndikimi në organizëm

  Kripa është pjesë e rëndësishme e dietës suaj kur...

  12 shenja që tregojnë se partneri ju dashuron çmendurisht

  Dashuria e vërtetë nuk është se vetëm ndjehet, por...

  8 mënyra për të rikthyer besimin tek vetja para çdo takimi të parë

  Nuk ka rëndësi sa takime të reja keni bërë...