Ndonjëherë mund të sëmureni edhepse keni ndërmarrë të gjitha masat e nevojshme për mbrojtje, pasiqë dimri i ftohtë është sezonë për këso gjërash. Ftohja mund të ndryshojë dukjen tuaj dhe rutina juaj e zakonshme e bukurisë mund të mos ju ndihmojë. Ja se çfarë duhet të bëni për t`u dukur më mirë…

Një natë më parë

Para se të shtriheni në shtrat, bëni një kontroll të dëmit. Gjejeni një mënyrë për të qetësuar hundën e kuqe e cila shkaktohet nga faculetat, andaj një formulë hidratuese do ju ndihmojë.

Në mëngjes

Paspastrimit, trajtojeni lëkurën e hundës me hidratues që përmban galaktoarabinan, është një ekstrakt bimor që përmban cilësi anti-inflamatore dhe rigjeneruese.

Sytë e ënjtur vijnë si pasojë e stimulimit të sistemit limfatik, i cili e pastron organizmin nga mikroorganizmat duke i bartur lëngjet nga indet në gjëndrrat limfore, gjë që mund të arrihet duke aktivizuar sistemin limfatik nëpërmjet nëj masazhi. Ky masazh mund të bëhet me majen e gishtave, masazhoni rajonin rreth hundës dhe nën sy në lëvizje rrethore, lëvizni gishtërinjtë në pjesët e jashtme të syve ku takohen me mollëzat dhe masazhoni aty.

Nëse lëkura juaj duket e zbehtë atëherë duhet të përdorni kremë për rregullimin e ngjyrës së lëkurës.

Përfundimisht, lëvizjen tuaj të fundit e bëni prap tek hunda, pasiqë është pjesa që ju “tradhëton” më shumë kur jeni e ftohur, dhe do të jeni e gatshme të përballemi me botën./kosovarja.ch/