Acidi folik është vitamin shumë e rëndësishme për gratë që planifikojnë të ngelen shtatzënë. Kjo po që është shumë esenciale gjatë shtatzënisë pasi fetusi që është në rritje krijon kërkësa shtesë në trupin e nënës, duke marrë nga ajo folate, shkruan BellyBelly.Pse është kaq i rëndësishëm marrja e folateve?- Duke marrë parasyqh rolin kritik të folatit në ndarjen qelizore, sasi të pamjaftueshmë të vitaminës para konceptimit e veçanërisht gjatë tremujorit të parë mund të çojë në defekte të lindjes.

Një grup i anomalive të fetusit njihet si Defektet e Tubit Neural (NTD). Ky çrregullim kongjenital i zhvillimit prek trurin, palcën kurrizore dhe membranën e hollë që mbulon këto organe. Dy nga NTD-të më të zakonshme janë spina bifida dhe anencefalia.Folati mund të merret natyrshëm ose edhe përmes suplementeve. Nga ushqimet mund ta gjeni në spinaq, fara luledielli, asparagus, brokoli, avokado, lakër, banane, misër, vezë, manaferra, lulelakër e shumë të tjera.