Nga e gjithë mirësia e frutave që vera ka për të ofruar, shalqiri patjetër që kryeson listat. Asgjë nuk është më freskuese sesa një fetë e ftohtë shalqiri e freskët në një ditë të nxehtë vere.Sidoqoftë, pak e dinim se ekziston një hile super e thjeshtë që rrit jo vetëm aromën e shalqirit, por edhe përfitimet e tij shëndetësore – shtimi i kripës.

Shalqi me kripë – Pse funksionon?
Nëse kjo ju duket pak e çuditshme, ju nuk jeni vetëm. Shumë mendojnë të njëjtën gjë kur e dëgjojnë për herë të parë, por ka shumë për të thënë për këtë këshillë të çuditshme. Aroma e kundërt e këndshme sjell vërtet ëmbëlsinë e një fete shalqi të freskët, dhe disi, e bën atë të jetë edhe më i ëmbël.

Megjithatë, ajo që është me të vërtetë interesante është se si kripa ndryshon tërë strukturën e frutave. Një spërkatje e lehtë e kripës në fakt bën që lëngu i një fete shalqiri e pasur me ujë të ngrihet në sipërfaqe, duke e bërë atë edhe më të lëngshme dhe të ëmbël! Në fakt, nëse kryposni një copë shalqi dhe e lini për disa minuta, do ta vëreni këtë përmirësim edhe më shumë.

Ka edhe disa përfitime shëndetësore. Kripa, e quajtur edhe natrium, është një elektrolit natyral. Elektrolitet ju ndihmojnë të qëndroni të hidratuar dhe të mbani ekuilibrin e lëngjeve në trup. Shtimi i një kripe në shalqi, pra, në të vërtetë do të rrisë fuqitë hidratuese të frutave.

Si të hani shalqi me kripë
Tani që jeni bindur, gjithçka që do t’ju duhet është pak kripë. Filloni me sasinë më të vogël të kripës dhe shtoni më shumë sipas dëshirës. E vetmja gjë që duhet të bëni është ta lini të qëndrojë për disa minuta dhe ta shijoni më pas!