Keni gjumë jo të rehatshëm prandaj ju mundoheni që të “shëroheni” me ndihmën e një pije alkoolike të mbrëmjes! Praktikë e gabuar.

Rreziku i mundshëm: ndërsa ajo ju ndihmon që të flini, alkooli në fakt e prish gjumin, dhe ju pengon që të pushoni mirë gjatë natës. Përveç kësaj, pagjumësia është shkaktuar shpesh nga depresioni ku alkooli vepron si një qetësues, dhe në këtë rast ai nuk zgjidh asgjë.

Çfarë thonë mjekët: mbështetja në alkool është kundërproduktive në afat të gjatë dhe mund të bëheni i varur. Nëse ju dyshoni se depresioni është shkaku i problemeve tuaja të gjumit, kërkoni ndihmë profesionale. Kur filloni me kohë me psikoterapi ose metoda të tjera për të luftuar pagjumësinë, dhe nganjëherë ilaçet nuk janë të nevojshme.
/kosovarja.ch/