Ushqyerja me gji inkurajohet për disa arsye përveç ushqimit dhe imunitetit; foshnja gjithashtu krijon një lidhje me nënën përmes këtij procesi.

Sidoqoftë, ushqyerja me gji mund të pengohet nëse nëna kap një infeksion të quajtur mastit, shkruan FirstCryParenting.

Mastiti në gji është në thelb një ënjtje ose gungë në gji e shoqëruar me dhimbje, ndjeshmëri dhe skuqje.

Nënat zakonisht përjetojnë gjendjen e mastititit akut brenda tre muajve nga lindja e fëmijës së tyre.

Nuk është i kufizuar vetëm për nënat që ushqejnë me gji, por mund të prekë gratë në përgjithësi.

Shkaqet e gjendjes së mastitit

Siç u shpjegua më parë, mastiti i referohet ënjtjes, zmadhimit ose pezmatimit të gjinjve. Ka disa shkaqe për mastitë.

Në nënat e reja, inflamacioni i gjirit më së shpeshti shkaktohet si rezultat i infeksionit nga bakteret që vijnë nga goja e foshnjës, që hyjnë në kanalet e qumështit të gjirit përmes çarjeve të imëta të thithave gjatë ushqyerjes me gji.

Ndonjëherë mastiti shkaktohet gjithashtu si rezultat i bllokimit të kanaleve të qumështit për shkak të ushqyerjes jo të mjaftueshme me gji.

Një foshnjë, për arsye të ndryshme, mund të mos jetë në gjendje të zbrazë gjoksin e nënës në një ushqim gjiri.

Në kohë të tilla, qumështi grumbullohet në gjinj, duke çuar në mastitë. Ky problem mund të zbutet duke ushqyer rregullisht me gji foshnjën.