Për të gjithë ata që kanë ndonjë shenjë që duan ta fshehin…

A keni në trup ndonjë shenjë që e shihni si problem estetik, me siguri keni menduar se si ta hiqni apo edhe ta fshihni. Ajo e para dhe themelorja nga e cila duhet të jemi të vetëdijshëm është që shenja asnjëherë nuk mund të hiqet tërësisht. Shkak i kësaj është që në lëkurë në maje të shenjës bëhet ndryshim i përhershëm, ndërsa tekstura e lëkurës dhe kolagjeni janë të dëmtuara gjatë.

Përsëri, shenjat janë relativisht të suksesshme në heqje me tretmanë laser (jo tërësisht, siç e kemi e cekur, por definitivisht janë zgjidhja më e mirë) i cili ndikon në kolagjen ndër vetë shenjën, ndërsa nuk e dëmton më shumë lëkurën. Sukses më i madh me këtë metodë do të kenë ata me lëkurë më të mbyllët sepse në lëkurë më të errët shenjat janë më pak të dukshme.

Nëse ju mundon pigmenti i lëkurës për shenjë, do ju ndihmojnë pillingje të ndryshme që do ta heqin shtresën më të errët të lëkurës, dhe kjo do mundësojë zbardhimin e saj për disa nuanca.  Por ndonjëherë pigmenti i errët mbetet i  mbyllur nën kolagjen, e në këtë rast pillingu nuk do të ndihmojë. Për këto raste më së miri është tretmani laserit.

Nëse nuk keni mundësi financiare për tretman laserik, shenjën gjithmonë mund ta fshihni me pudër, e nëse nuk jeni të sigurt se si ta bëni këtë, shikoni nëpër faqe të ndryshme për të parë si vendoset pudra. /kosovarja.ch/