1. Pulë e pjekur

Nëse keni menduar se pula e pjekur është më e shëndetshme se ajo e fërguar, keni gabuar. Vetëm njëra këmbë e pulës përmban sasinë e njejtë të yndyrërave sikurse një topth akulloreje.

  1. Jogurt grek

Jogurti grek përmban sasi të madhe të yndyrërave të ngopura. Te disa lloje në vetëm tri lugë mund të gjenden 8.5 gram yndyra të ngopura, që e bën gati gjysmën e konsumimit të preferuar ditor.

  1. Salcë soje

Salca e sojës është aq e shijshme për shkak se përmban mjaft kripë.nëse lyeni diçka me të mund të merrni me një shujtë edhe 38% të sasisë së preferuar të kripës ditore.

  1. Boronica të kuqe të thara

Ky frut “i ushqyeshëm” përmban shumë sheqer – një grusht boronica të kuqe të thara përmban gati 70 gram sheqer.

  1. Buka nga furra

Buka në disa furra është në të vërtetë më e pashëndetshme se ndonjë bukë e prerë në feta e cila pas disa ditësh qëndron në sirtar, sepse përmban sasi të madhe të natriumit.

  1. Supa

Edhepse do të ishte më logjike që supa nga paketimi është ajo që përmban më tepër kripë, në të vërtetë supa e shtëpisë është ajo e cila është e mbingarkuar me kripë.

  1. Shkopinj me drithëra

Disa shkopinj të drithërave përmbajnë më tepër kalori sesa shkopinjtë e çokollatës. Në to mund të gjenden edhe deri në 11,6 gram yndyrëra si dhe deri 217 kalori – që janë më tepër yndyrëra se sa që përmban një copë pice.

  1. Ushqimi i shpejtë

Madje edhe kur nuk hani shpesh ushqim të shpejtë, nëse hani një hamburger, një pjatë pomfrit dhe shake konsumoni 83 gram yndyrëra, 5.5 gram kripë, 33 gram yndyrëra të ngopura, 115 gram sheqer dhe 1900 kalori.

  1. Sanduiçët

Madje edhe nëse vendosni sallatë apo domate në sanduiçin tuaj, nuk do ta bëni shumë të shëndetshëm, sepse përmban shumë yndyrëra dhe karbohidrate.

  1. Pluhur për pjekje

Pluhuri për pjekje tingëllon i padëmshëm, por përmabn sasi të mëdha të natriumit, i cili ndikon në ngritjen e presionit të gjakut.

  1. Mjalti

Mjalti, në të vërtetë, mund të përmbajë më tepër kalori se sa sheqeri. Një lugë e vogël mjaltë përmban 25 kalori, kurse një lugë sheqer e madhësisë së njejtë ka 16 kalori./kosovarja.ch/