Në ditët e para pas lindjes, do të humbni peshë më shpejtë. Uji shtesë që keni krijuar gjatë shtatzanisë së vonshme hiqet përmes djersëve. Nivelet e gjakut kthehen në normale dhe barku juaj bëhet më i vogël.

Pas kësaj, humbja e peshës tenton të ngadalësohet. Kjo është mirë, sepse ju keni më shumë gjasa të mbani peshën nëse e humbisni atë ngadalë. Pesha juaj do të vazhdojë të bjerë gradualisht për aq kohë sa ju hani shëndetshëm dhe mbeteni aktiv.

Mos u zhgënjeni nëse trupi juaj nuk kthehet prapa në formën që keni pasur para shtatzanisë. Trupi juaj ka qenë nëpër një proces të madh të shtatzanisë dhe punës, do të duhet kohë për t’u shëruar. Yndyra shtesë e trupit tuaj e ruajtur në shtatzani përdoret si energji për të ndihmuar me dhënien e gjirit. Ndonëse ushqyerja me gji mund t’ju ndihmojë të humbni peshë, sidomos nëse ushqeni me gji për gjashtë muaj ose më shumë. Shumica e humbjes së peshës tuaj varet edhe nga dieta juaj dhe sa aktiv jeni çdo ditë.