Ngritja dhe qëndrimi në këmbë është argëtuese dhe emocionuese për bebet.

Megjithëse, prindërit duhet ta dijnë edhe për vonesat e zhvillimit në qëndrim shkruan VeryWellFamily.

Disa gjendje mjekësore që mund të shkaktojnë vonesë në ecje mund të përfshijnë:

-Paralizë cerebrale,

-Probleme kongjenitale ortopedike,

-Distrofia muskulare

Deri në 18 muaj, pediatri juaj duhet të sigurohet që vogëlushi juaj mund të ulet, të qëndrojë dhe të ecë në mënyrë të pavarur.

Përveç kësaj këshille, duhet të dini se shumica e fëmijëve të vegjël mund të ecin gjatë moshës 13 dhe 17 muajshe.