Femrat preokupohen me shumë pyetje për seksin gjatë ciklit menstrual. Jo vetëm ato, por edhe partnerët e tyre kanë dyshime nëse duhet ta bëjënë këtë dhe nëse do t’u pëlqejë.

Mjekët e lejojnë këtë sepse e konsiderojnë proces të sigurt dhe natyral. Thjeshtë çiftet duhet të ndihen rehat me veten.

Për më tepër, femrat mund ta shijojnë shumë seksin gjatë periodave të tyre. Estrogjeni dhe testosteronet janë në nivel të lartë në ditën e tretë të seksit. Femrat mund të ndjehen më të zgjuara seksualisht dhe më të ndjeshme. Madje lubrifikimi natyral është në nivel më të lartë.

Përdorimi i prezervativit do ta ruaj mashkullin nga të bërit përlyerja. Por kjo varet edhe nga pozicioni që zgjidhni. Mund të përdorni peshqir apo ta bëni në dush.

Edhe nëse bëni seks gjatë periodave mund të ngeleni shtatëzënë. Përveç kësaj, sperma mund të jetojë 3 deri në 5 ditë prandaj duhet përdorur një mënyrë për t’u mbrojtur nga shtatëzënia.