Shpesh është e vështirë për të diagnostifikuar kancerin ovarian në fazat e hershme sepse simptomat janë të ngjashme me ato të sëmundjeve të tjera. Kushdo që përjeton simptoma të pashpjegueshme abdominale që zgjasin më shumë se 2 javë duhet të konsultohet me ndonjë mjek.

Kancerin e vezoreve gjtihashtu mund të jetë e vështirë për ta zbuluar herët sepse vezoret janë të vogla dhe janë të vendosura në thellësi të barkut.

Sipas Koalicionit Kombëtar të Kancerit Ovarian (NOCC), rreth 19% e kancerit ovarian diagnostifikohet në fazat e hershme, transmeton GazetaShneta.

Kanceri i vezorëve nuk shkakton ndonjë simptomë të dukshme në fazat e hershme. Simptomat më të lidhura me kancerin ovarian priren të zhvillohen në fazat e mëvonshme të gjendjes, pasi rritjet ushtrojnë presion mbi fshikëzën, mitrën dhe rekutimin.

Megjithatë, këto simptoma të kancerit ovarian mund të zhvillohen në çdo fazë të gjendjes dhe përfshijnë:

Gjakderdhje

Dhimbje të pelvnikut

Ndjenja e urisë ose mungesë e oreksit

Dispepsi

Të vjella

Nevoja për të urinuar më shpesh ose urgjentisht sesa normalisht

Dhimbje të shpinës

Këto simptoma mund të jenë për shkak të një sërë kushtesh të tjera, të cilat shpesh i përgjigjen trajtimit bazë ose largohen më vete. Megjithatë, nëse këto simptoma zhvillohen papritur dhe vazhojnë të ndodhin më shumë se një ditë pavarësisht nga trajtimi bazë, shihni ndonjë mjek pasi mund të jenë simptoma të kancerit ovarian.