Një specialist i sëmundjeve infektuese dhe imunologjisë, ka deklaruar një nga bartësit e COVID-19 është edhe telefoni mobil.

Profesor Ngiel McMillan, nga Griffith Univeristy, i specializuar në sëmundjet infektive dhe rrezikun e bartjes së tyre, është duke krahasuar Coronavirusin me të tjera sëmundje.

Ai ka thënë se virusi mund të jetojë në një mori sipërfaqesh. Prandaj duhet të tregohemi veçanërisht të kujdesshëm në telefonat e mençur, të cilët mesatarisht i prekim 2,617 herë në ditë.

Studimet thonë se COVID-19, mund të jetojë në xhamat e butë dhe plastikën e gjetur në telefonë të mençur, deri në 9 ditë, varësisht nga rrethanat.