Madhësia më tërheqëse e gjinjve? Shkenca tregon se kjo nuk është ajo që ju mendoni.

Një pjesë e madhe e shoqërisë shpenzon shumë kohë duke u përqëndruar në madhësinë e gjinjve. Victoria Secret ka shpenzuar miliona për gjinjtë. Njerëzit janë paditur për shkak të tyre. Të tjerët janë vetëm të magjepsur nga ata.

Përderisa nuk ka ndonjë provë shkencore që tregon se madhësia / forma, janë të lidhura ngusht me suksesin riprodhues, hulumtuesit kanë zbuluar disa informacione interesante në lidhje me mënyrën se si njerëzit i perceptojnë gjinjtë.

Rezulton se femrat dhe meshkujt rangojnë madhësinsë mesatare të gjinjve, si gjinjtë më të favorshëm. Pjesëmarrësit e një studimi shkuan aq larg sa filluam që të bëjnë vlerësime psikologjike për gratë, nga madhësia e tyre e gjinjve. Ata i vlerësuan gratë me gjinjë më të vegjël si kompetente, inteligjente, ambicioze, modeste dhe morale. Po në lidhje me gratë të cilat kanë gjinjë të mëdhenj? E kundërta e atyre me gjinjë të vegjël.

Çfarë është gjithashtu interesante është se madhësinë e gjinjëve, e plotëson edhe beli deri tek ijet (ËHR). Kjo është një paketë e plotë e cila ndikon që njerëzit të gjykojnë atë grua si tërheqëse, femërore dhe të shëndetshme.

Si e vlerësoni ju një grua, sipas gjinjve? /kosovarja.ch/