Gjatë këtyre viteve, kam njohur me shumë meshkuj më të vjetër – madje edhe tetë vite më të moshuar, dhe gjithmonë jam mahnitur me dallimet që kanë meshkujt e moshave të ndryshme.

Seksi

I riu: Tenton më tepër të ju kënaqë juve dhe të provojë gjëra të reja në krevat pasiqë është i vetëdijshëm për përvojën tuaj të tanishme seksuale. Ai nuk di të pushojë dhe kërkon ‘non-stop’ seks.

Më i vjetri: Ky është një dashnor me më tepër vetëbesim dhe nuk është aq avanturist në seks mirëpo mbështetet në truqet dhe përvojat e dëshmuara që kanë funskionuar me vite të tëra.

Sa shumë ju adhuron

I riu: Ky person ju bën të ndjeheni si mbretëreshë, ai është i mahnitur nga pavarësia juaj, suksesi juaj dhe maturia- andaj edhe nuk do të hezitojë t`ua shprehë.

Më i vjetri: Ju jeni personi i cili ndjehet si një gocë në shkollë para një profesori, maturia dhe suksesi  i tij në jetë ju bën inferiore.

Pasioni i tij për jetë

I riu: Ai është më tepër spontan dhe ka oreks të madh për lojëra dhe aventura.

Më i vjetri: Ai më tepër dëshiron që të qëndroni në shtëpi, të hani pizza dhe të shikoni film në të premte mbrëma. Ai është më i përgjegjshëm dhe gjithmonë di kur duhet të tërhiqet nga ahengu që mos të dehet dhe të gabojë diçka.

Idealizmi i tij

I riu: Ai ka tërë këto aspirata dhe ëndrra që e bëjnë më të lezetshëm.

Më i vjetri: Ai ka qenë në këtë botë mjaftueshëm sa të kuptojë që jo të gjitha ëndrrat janë të realizueshme dhe është më praktik sa i përket aspiratave dhe bindjeve.

Kapaciteti financiar

I riu: Ky person sapo ka fituar punën e tij të parë derisa ju keni krijuar përvojë pesëvjeçare në punën e tanishme.

Më i vjetri: Ai nuk brengoset që të paguajë darkën kur keni takim, ai madje mund të kujdeset për udhëtimet e juaja dhe garderobën perfekte.

Sa kanë rëndësi rolet tradicionale të gjinisë

I riu: Ai konsideron se inputi juaj ju jep leje që të udhëhiqni më shumë, qoftë edhe nëse vendosni se ku do të drekoni apo darkoni. Meshkujt e rinj nuk janë të kapur në mentalitetin e prindërve të tyre rreth roleve të gjinive.

Më  i vjetri: Ai është më dominues në lidhje dhe shumë shpejt shëndrrohet në mësuesin tuaj. Atij i pëlqen çfarë mendoni mirëpo është më tepër i pavarur në mendimet dhe veprimet e tij.

Historia e tij romantike

Më  riu: Keni më pak dramë me ish të dashura me të pasiqë me siguri nuk ka përvojë aq sa keni ju me ndërrimin e partnerëve.

Më i vjetri: Ai ka pasur më tepër përvojë me gjininë e kundërt mirëpo preferon që të mos flasë rreth tyre.

Pjekuria emocionale

I riu: Ai më tepër futet në gjendje nëpër të cilën ju duhet ta udhëzoni, si personi më i vjetër në lidhje ndjeheni e obliguar që të jeni më e pjekur emocionalisht.

Më i vjetri: Pasiqë ka pasur përvojë të mjaftueshme, ai e kupton qasjen e duhur ndaj problemit. Ai më tepër ju lejon të fitoni gjatë grindjeve pasiqë nuk dëshiron të humbë kohë në gjëra që nuk janë produktive.

Sa është partner “afatgjatë”

I riu: Ai ende është duke eksploruar me jetën seksuale dhe ende ka shumë për të parë dhe bërë. Do ju bëjë të ndjeheni e re dhe përplot me energji.

Më i vjetri: Nëse është në të tridhjetat apo më i moshuar, ai e di saktë se çfarë dëshiron në jetë dhe nuk kërkon vetëm një vajzë për vikende por për një vajzë që do jetë bashkëudhëtare në jetë.

kosovarja.ch