Dhimbja e trupit në çdo formë mund të jetë një përvojë jashtëzakonisht alarmante, veçanërisht kur është në pjesën më aktive të trupit.

Megjithatë, gjithmonë ia vlen të kontrollohet dy herë se cili është shkaku themelor i dhimbjes, sepse megjithëse shpesh është i padëmshëm, mund të sinjalizojë një gjendje shumë më serioze.

Disa shkaqe më pak serioze të dhimbjes së sqetullës përfshijnë tendosjen e muskujve, acarimin e lëkurës për shkak të rruajtjes së asaj zone dhe ënjtjen në atë zonë të shkaktuar nga ftohja ose gripi.

Dhimbja e nënsqetullës mund të jetë gjithashtu një simptomë e një sërë sëmundjesh të lëkurës, duke përfshirë dermatitin e kontaktit, i cili mund të shkaktojë skuqje dhe acarim dhe shpesh shkaktohet nga një reagim ndaj deodorantëve ose detergjenteve për larje të rrobave.

Sëmundje të tjera të lëkurës që lidhen me dhimbjen e sqetullës përfshijnë hidradenitis suppurativa, i cili mund të shkaktojë puçrra nën krahë dhe të çojë në vraga.

Nyjat limfatike të ënjtura mund të kontribuojnë gjithashtu në dhimbjen e sqetullave dhe gjendja është zakonisht një shenjë se trupi juaj po lufton një infeksion viral, duke përfshirë infeksionet e veshëve dhe dhëmbëve, linë dhe të ftohtit të zakonshëm.