Kur një lidhje mund të jetë po aq argëtuese dhe emocionuese sa duhet, nga ana tjetër mund të jetë edhe një sfidë që të strukeni në një botë të vogël tuajën dhe të harroni dhe injoroni miqtë tuaj më të mirë në këtë proces.

Kur ju bëni një partner të ri, dëshironi të kaloni shumicën e kohës me të, por rrezikoni miqësinë me miqtë tuaj që i keni qëndruar gjithnjë pranë kur nuk kishit fare partner.

Sigurisht që miqtë tuaj ua duan të mirën por mund të nevrikosen nga fakti se edhe ata duan të kalojnë kohë me ju. Këtu po ju paraqesim 7 gjëra kur miqtë tuaj mund të nevrikosen kur bëheni me partner të ri.

  1. Kur nuk kujdeseni për veten

Pavarsisht faktit se a jeni në lidhje apo jo, ju gjithnjë duhet të kujdeseni për veten në radhë të parë. Përkushtimi ndaj partnerit është i rëndësishëm por jo të lini veten anash dhe ta harroni tërësisht.

  1. Kur injoroni prioritete tjera

Megjithëse partneri juaj është pjesë shumë e rëndësishme në jetën tuaj, ai sërish nuk është gjithçka në jetë. Ju keni familjen, miqtë, karrierën dhe jetën tuaj personale që poashtu përbëjnë pjesë të rëndësishme të jetës suaj dhe është totalisht jo e drejtë nëse i anashkaloni këto përpjekje. Jepni vetes hapësirë dhe mos u mbyllni vetëm për partnerin.

  1. Të anuloni takimet me shoqet

Të papriturat ndodhin dhe mund të ju dalin shumë obligime që ju shtyejnë të anuloni takimet me miqtë, por nëse kjo rutinë përsëritet çdoherë, atëherë gjërat marrin kahje tjetër.

  1. Kur ju mungoni në shumë raste

Është e kuptueshme se partneri juaj dëshiron të kalojë kohë duke u përkëdhelur, biseduar, shkruar tekste dhe duke qenë bashkë, por e humbni tërë kohën vetëm për të. Mos e shëndrroni lidhjen në obsesion madje abuzim.

  1. Të ndryshoni veten për partnerin tuaj

Nëse partneri ju inspiron të bëheni një person më i mirë, kjo është e mahnitshme, por nëse ai ju imponon të ndryshoni vetëm për të, në diçka që për juve është në kundërshtim, atëherë kjo lidhje duhet alarmuar.

Madje edhe nëse i mungoni miqve tuaj, ata duan gjithnjë t’ju shohin të lumtur, dhe nëse shohin ndryshime të tilla tek ju, nuk do të iu vie aspak mirë. Dëgjoni ndonjëherë ata, sepse ju duan dhe ju këshillojnë për të mirë.

  1. I përjashtoni miket për këshilla

Të bisedosh me miket tuaja më të mira është gjëja më e shtrenjtë në botë sepse vërtetë ua duan të mirën dhe ju qëndrojnë gjithmonë pranë. Ka raste kur ju dëshironi të flisni për lidhjen dhe partnerin tuaj me ta, të ndani përvoja dhe këshilla të dobishme, gjë që nuk mund ta bëni çdoherë me partnerin, andaj mos rrefuzoni shoqërinë e tyre dhe bëhenu prezent edhe për ta.

  1. Të jepni vendime rreth tij

Mund të paketoni rrobat e të shpërnguleni për të në ndonjë vend krejtsisht të panjohur për ju, larg familjes dhe miqve, por mos harroni të vlerësoni se a ia vlen kjo që po ndërrmerni me jetën tuaj dhe a është vendim me bazë! Mendoni mirë gjërat dhe mos u ngutni vetëm sepse keni bërë partner. Jeta juaj është edhe e juaja, mos e shuani për hir të tij, nëse edhe ai nuk rrezikon gjëra për ju.

Mbani mend, nëse ai është pjesë e rëndësishme e jetës suaj, sërish nuk mund të kontrollojë jetën tuaj dhe nuk duhet të jetë gjithçka që keni. Mendoni në radhë të parë për veten!

kosovarja.ch