Rregulli i përgjithshëm është nëse jeni nën 35 vjeç është të përpiqeni të krijoni një vit para se të shihni një specialist të fertilitetit. Por, nëse keni ndonjë nga këto 5 simptoma, nuk duhet të prisni kaq shumë.Nuk keni cikël menstrual

Pas ndalimit të kontrollit të lindjes, trupi juaj mund të marrë disa muaj për të rregulluar. Por, nëse nuk keni cikël menstrual pas tre muajsh, këshillohuni me një specialist.

Periudha të parregullta

Nëse nuk e merrni rregullisht periudhën tuaj, nuk mund të tregoni kur dhe nëse do të ovuloni.Gjakderdhje midis periudhave

Në përgjithësi, duhet të gjakoseni vetëm kur keni ciklin menstrual dhe jo në mes cikleve menstruale.

Periudha shumë të rënda

Nëse kaloni nëpër shumë tampona një orë ose disa orë, kaloni mpiksje gjaku më të mëdha se madhësia e një çereku ose rrjedhje gjaku më shumë se shtatë ditë, periudha juaj është jashtëzakonisht e rëndë.

Dhimbje në legen

Nëse keni dhimbje barku me të vërtetë të keqe të periudhës, dhimbje gjatë gjithë ciklit tuaj ose pas seksit mund të jetë endometrioza.

Dhimbja e legenit me ethe dhe një rrjedhje jonormale mund të jetë një shenjë e infeksionit, i cili gjithashtu mund të çojë në dhimbje.