Kanceri i gjirit është një tumor që fillon në gji dhe zakonisht prek më shumë gjininë femërore, afërsisht 12% të grave.Ndonëse, kanceri i gjirit është i rrallë tek burrat, sëmundja mund t’i prek edhe ata.Egziston një numër i nëntipeve të kancerit të gjirit, të cilat disa mund të mbeten të vogla dhe të rriten ngadalë, kurse të tjerat përhapen shpejt në rajone të tjera të trupit, kështu duke shkaktuar komplikime për jetë shkruan VeryWellFamily.

Në shumicën e rasteve, kanceri i gjirit nuk shkakton ndonjë shenjë apo simptomë, mirëpo konsiderohen si raste të rralla kur mund të prodhojë ndryshime të dukshme në gji.

Simptomat:

Një gungë: Një gungë është shenja më e zakonshme e kancerit të gjirit.

Dhimbje në gji: Kanceri i gjirit është zakonisht pa dhimbje gjatë fazave të hershme të tij, por përhapja e tij mund të shkaktojë parehati ose dhimbje.

Ndryshimi në pamje: Një tumor mund të shkaktojë një ndryshim të dukshëm në madhësinë ose formën e gjirit tuaj.Kjo mund të bëjë që gjinjtë tuaj të duken të ndryshëm nga njëri-tjetri.

Ndryshime në lëkurë: Zbehja e lëkurës në një pjesë të gjirit mund të jetë shenjë paralajmëruese.

Në rast të shfaqjes së ndonjërës nga këto simptoma, kontaktoni menjëherë mjekun tuaj!