Stërvitjet kryesore – paraqesin një fjalë shumë të madhe në mjedisin e sotëm të palestrës. Besoni ose jo, stërvitjet kryesore apo bazike shkojnë përtej atyre gjashtë ushtrimeve themelore. Këto përfshijnë krahërorin, gjoksin, shpinën dhe muskujt tjerë që përdoren për të stabilizuar legenin tuaj, dhe këto përfshihen në shumicën e lëvizjeve të përditshme si kapja e qeseve ushqimore, të qëndruarit në shtart, bartja e çantave dhe bagazhit etj. Duke poseduar këto ushtrime bazë dhe të qëndrueshme, kjo ju ndihmon të mabni shpinën të sigurt dhe drejtë gjatë këtyre lëvizjeve të përditshme. Këto stërvitje të shpejta por kryesore në peshën trupore, fokusohen në ndërtimin e forces dhe stabilitetit përmes kombinimit të lëvizjeve thelbësore duke i mbajtur nën tension të vazhdueshëm krahërorin, gjoksin dhe vithet tuaja.

Lëvizje 20 minutëshe me intenzitet të lartë të peshës trupore

Performoni çdo lëvizje për rreth 1 minutë. Kompletoni 5 raunde nga qarku i stërvitjeve

1. Ulje nën gjunjë të mbështetur për muri

2. Ulje nën gjunjë dhe hedhje lart (kërcim)

3. Pompa

4. Stërvitje alpinistësh