Më poshtë mund të  lexoni listen e veshjëve që nuk duhet ti vishni gjatë udhtimeve:

1. Udhetimi me tuta. Këtë mund ta themi kështu ”Shokët e mirë nuk i lënë shokët që të veshin tuta në aeroport.”

2. Aromë e fortë parfumi. Duhet tëkeni kujdes nga aromat e forta, ato mund të jenë pengesë për pasagjerët e tjerë tëcilët mund të kenëalergji ose thjeshtë nuk e pëlqejnë atë aromë. E njëjta vlenë edhe për aromat e ushqimeve.

3. Veshje provokative. Nëse do bëni që prindërit të ua mbyllin fëmijëve syt, kur ju kaloni afër atëherë është më mirë që ta rishqyrtoni veshjën tuaj.

4.Këpucë të ekzagjeruara.

5. Bizhuteri e shtrenjtë. do ndezni alarmin e detektorit të etalit dhe do bini shumë sy, por nëse duhet ta vëni, atëherë bëni shumë kujdes.

6. Pizhame. Janë për shtrat dhe jo jashtë tij.

7. Pallto me madhësi të tepruar. Do zënë shumë vend.

8. Pantallona të shkurtra (shorce). Aeroportet dhe aeroplanët janë të papastërta. Janë zakonisht të ftohta, prandaj vishni pantollona.

9. Papuçe plazhi (flip-flop). Ato nuk janë këpucë për udhëtim, madje duken shumë keq. Nëse dëshironi të vishni sandal, zgjedhni një palë  më të sigurta.

10.Çantë që lidhet në bel. Shumë jashtë mode.

11. Këmbë zbathur. Këmbet e zbathura duken shumë keq, mbath qorape sëpaku.

12. Veshje me logo ofenduese