Për të pasur një trup perfekt, nuk është e nevojshme të shpenzoni para në qendrat e fitnesit, me dieta speciale apo kremra të humbjes së peshës. E gjitha që ju duhet janë 10 minuta ushtrim në ditë. BrightSide sjell disa sugjerime për të provuar këto pesë ushtrime që zhduk yndyrën në bark shumë shpejt.

E njohur si ushtrimi Twist. Qëndro pas një karrige dhe vendosni duart tek pjesa mbështetëse. Bej disa hapa prapa, duke përkulur pak fare gjunjët dhe pjesën e kraharorit mbaje drejt. Ushtro pak forcë shtytëse dhe përsërite 20 herë.

Twist në dysheme. Vendos këmbët sipër ulëses së karriges. vendos krahët drejt në dysheme, po ashtu edhe pjesë tjetër të trupit. Bëj ulje dhe ngritje duke ushtruar mbi muskujt e barkut. Përsërite 20 herë.

Vendos një karrige dhe mbështetu me duar tek pjesa e ulëses. Përkuli gjunjët duke i mbajtur kofshët drejt dhe më pas ngri njërën këmbë drejt e më pas këmbën tjetër. P%rsërite 20 herë duke alternuar këmbët. Njëherë njërën pastaj tjetrën.

Mbështetu tek karrigia dhe qëndro pak horizontalisht mbi 30 sekonda. Ndihmon muskujt e barkut dhe shkrirjen e yndyrës nësë përsëritet 3 herë me nga 10 sekonda ndërprerje.

Squats. Mbështetu me kurriz tek karrigia ndërkohë me pjesën tjetër të trupit bëj ulje ngritje pa prekur në tokë, dhe gjunjët të jenë të përkulura. përsërite 20 herë. Tiranapost.al E.B